lambermont.reismee.nl

Bij de VW dealer in Coimbra

Vanmorgen vroeg naar de garage toe. Daar dachten ze dat ik van Mars kwam (dat kwam door mijn grote voeten natuurlijk). In ieder geval spraken ze vloeiend Portugees. Zucht………

Maar Engels? Dan maar iemand de auto ingetrokken en getoond dat het toerental niet boven de 2500 komt. “Is normal!” Ja, kom nou! Ik sta hier niet voor niets!

Google translate. Ja: probeer daar maar eens het prachtige Nederlandse woord “noodloop” te vertalen.

Dus Marieke heeft een heel verhaal ge- en beschreven(uitleg wat noodloop is staat notabene op internet beschreven). Vertaald in het Portugees, maar dat werkte ook niet echt. Maar: over een half uurtje of zo kwam er iemand die Engels sprak. Tja: “a little”. Zucht……

Uiteindelijk heeft Herman toch duidelijk kunnen maken hoe en wat. En ze gingen vandaag (gelukkig, want het is wel druk hier!) het ding uitlezen. We werden keurig naar de camping teruggebrachtcmet een auto.

Zogezegd zo gedaan en nadat de boardcomputer was uitgelezen kwam er een telefoontje dat t een hele dure grap gaat worden. Er moet een nieuwe turbo in en t hele verhaal gaat wat kosten. Herman heeft met de zaak gebeld en hoofd garage heeft vervolgens naar Portugal gebeld om te horen hoe t nu precies zat. Hij heeft daar verstand van wij niet. Bij deze onze grote dank aan Erik. Als we mazzel hebben is de auto vrijdag klaar. Maar aangezien donderdag hier een feestdag is gaan we uit van maandag(op zijn vroegst).

Nu dachten we dat VW een service had van een leenauto als de de reparatie aan je auto langer dan 3 uur duurt. Herman bellen. Nou...... Voor zo n telefoontje heeft n mens geduld nodig. Wat bleek? Zo n auto krijg je alleen als je auto is weggesleept! Als je hem zelf nog naar de garage kon brengen heb je er geen recht op.

Morgen maken we onszelf lid van de wegenwacht(dat zijn we niet!) EN regelen dan ook vervangend vervoer. Niet dat we daar nu wat aan hebben, maar stel dat we nog een keer zoiets krijgen.

Dit alles betekent dus dat we deze week lekker aan t zwembad liggen op de camping. Er blijkt n goede supermarkt 5 min lopen hier vandaan te zijn, en als de hitte afneemt huren we gewoon n dag n auto om iets te gaan zien.

We gaan onze reis tot Italie stevig herzien, jullie horen nog hoe verder. We amuseren ons, hebben t nog steeds gezellig en genieten vooral van wat we wel kunnen.


Reacties

Reacties

Eva en wim

Wat een verhaal en mooi dat jullie het hebben weten te fixen en zo flexibel zijn zodat die ook weer zijn plezierige kanten kent. Mooi ook zo'n technische achterban, maakt het ook draaglijker. Lukt het Portugees al stap voor stap. Geniet en pak je rust he. Beste groeten van ons.

George

Hoi Herman en Marieke. Wederom een mooi verhaal ?. We waren vanmorgen op kantoor al een beetje voorbereid op wat er vermoedelijk in de blog van vandaag door jullie geschreven zou worden ??. Fijne vakantie nog en we volgen jullie avonturen met veel interesse!

Mien

Wat fijn dat jullie toch posetief blijven je heb geen keus maar jullie maken er wat van en jullie zijn lekker samen hopen dat de rest van de vakantie allemaal goed gaat verlopen

Sas

Tjonge wat een verhaal. Tja soms zit het mee en soms even niet. De kunst om er dan toch iets van te maken,is super. Dikke knuffel en lekker genieten van het zwembad. Liefs Sas en Mart

Alie

De Portugese goden willen jullie blijkbaar een beetje vasthouden.
En je dan maar schikken he, en schik hebben met andere plannen.
Lukt jullie vast wel.

Marjan

Tjonge, wat een pech maar gelukkig maken jullie er het beste van. Je schrijft zo lekker soepel dat het voor ons allemaal bij wijze van spreken voor onze neus gebeurt. Benieuwd naar het vervolg. Geniet dan nu maar van deze luie dagen. Boekje erbij, achterover in de stoel. Wie doet je wat!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!