lambermont.reismee.nl

Handleiding voor 'n slagboom en 'n bezoek aan La Santa

Vandaag hadden we een gepast uitje voor de zondag bedacht: een bezoek aan het klooster La Santa in Totana. Eerst moesten we de camping af zien te komen. Dat was n dingetje! Bij de entree is een slagboom en die was omlaag. Bij de receptie was niemand. Als je iets wilde dan moest je even opbellen. Herman opbellen om te vragen of er iemand de boom omhoog wilde doen. De dame in kwestie kwam, liep naar de boom en tilde hem handmatig op... ?

Het klooster. Vroeger werd in Holland op de hoek van de straat waar de kerk was de kroeg gebouwd. Vaak was dan de dominee ook de kroegbaas(heel lang geleden). Hier gold blijkbaar nog steeds een dergelijk idee, zij het ietwat chiquer. Bij het klooster was behalve een restaurantje ook een hotel gemaakt. Het restaurant denk ik om moed in te drinken voor wie in wil treden, het hotel om het eerst alleen overdag uit te proberen?.
We deden eerst het restaurant aan, aangezien we al 1,5 uur gereden hadden en het inmiddels 1 uur was. Koffie besteld en daarna wat tapas.
En toen de kloosterkerk bezichtigen. Het bijzondere was dat de muren in hun totaliteit waren beschilderd. Er waren geschilderde lijsten met daarin afbeeldingen op alle muren en plafonds. Daarnaast was er een soort nis waarin een Mariabeeld stond met een echte pruik op.
Aangezien de temperatuur opgelopen was tot 36 graden en het in dat kerkje niet veel koeler was, hebben we er geen uren in rondgelopen.

De rit er naar toe en terug naar de camping liep langs het natuurpark waar we zitten. We gingen hoger en hoger en hoger.... Sinaasappelplantages (veel vrolijker dan de olijfboomparadijsjes), prachtige woningen met tuinen om jaloers op te worden, mooie uitzichten, kortom:Herman had weer een uitgelezen route gemaakt.

Bij thuiskomst zijn we vrijwel meteen het zwembad ingedoken. Inmiddels is t half 9 en ik ga koken. Morgen een luie zwembaddag hier.

Reacties

Reacties

Mien

Weer een geweldige dag dus slagboom kan je zelf ook om hoog doen gewoon bordje met handleiding hoef je ook niet te bellen wel weer veel gezien zijn mooie foto's lekker morgen zwembad dag het wordt hier deze week erg warm

Eva en wim

Wat een mooi en leerzaam verhaal. Zo aardig geschreven en direct uitnodigend om ook bij die optrekjes een paar dagen in de kost te gaan. Wat een historie. Geniet en beste groet.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!